0039 3733443526 info@validealternative.org

BIROU GRATUIT PENTRU VICTIMELE DE ACCIDENTE


De multe ori, momentele delicate, cum ar fi un grav accident rutier sau un accident la locul de muncă, ne găsesc nepregătiți nu numai din punct de vedere emoțional sau economic, ci și din punctul de vedere al cunoașterii legislației în vigoare sau a birocrației italiene.

Asociația Valide Alternative per l’integrazione a activat un acces de protecție juridică on-line în caz de accidente. Acesta este un serviciu gratuit pentru victimele accidentelor și rudele acestora oferite cu sprijinul Valore SPA/ Studio3A, o companie importantă specializată în revendicări complexe.

Oricine are nevoie de consiliere juridică poate cere ajutor prin:

mail: victimeincidenti@validealternative.org

formular: https://goo.gl/forms/YnoztoV2Dg8phImk1

numărul de telefon: +39 391 3253661

Mai mult, avem de-a face cu consiliere: juridica, medico-legala, tehnica, fiscala (cu sprijinul profesional al Valore SPA / Studio 3A).

Acest serviciu gratuit de asistență online se naște din dorința de a proteja drepturile celor care au suferit pe nedreptate în urma unui accident sau de cei care nu mai au încredere în cei care le reprezintă în fața instituțiilor sau a legii.

Încercăm să ajutăm victimele accidentelor de origine străină și familiile lor care au nevoie de un partener de încredere pentru a ști cum să-și apere drepturile. Mediatorii interculturali din diferitele domenii linguistice sunt implicați în toate cazurile în care există bariere linguistice în înțelegerea legislației și a procedurilor burocratice.

Colaborarea dintre asociația noastră și Valore SPA/Studio 3A specializată în revendicări complexe sa născut și apoi sa consolidat datorità faptului că misiunile noastre au în comun în special dorința de a da voce celor care au nevoie de ajutor.

Asociația Valide Alternative per l’integrazione planifică și organizează campanii de informare, promovare și sensibilizare a publicului care implică voluntari, cursanți universitari, studenți care participă la proiectul Alternarea școală-muncă și mediatori interculturali. Cererile de solicitare de consultanță sunt adunate, transmise și monitorizate pentru a se asigura un răspuns pentru fiecare dintre acestea di partea de către Studio 3A.

Proiectul a obținut patronajul următoarelor instituții:

  • Ambasada Republicii Moldova în Italia

Acest serviciul de asistență face parte din proiectul ACT – ajutor concret și transparent.

– pentru cei care se află în Italia cu informații, consultanță juridică și activități de voluntariat

– pentru persoane sau proiecte sociale din țara de origine cu activitati de promovare